Beskrivning

Mitt fotointresse sträcker sig bakåt till tidigt 90-tal. Började jobba på Nybro Fotomagasin som på den tiden, för att inte tala om tiden innan jag jobbade där - levererade bra med utrustning till stora delar av landet. Här fanns ett mycket stort utbud av bl.a. begagnat vilket lockade många kunder, samt strategin att mycket av grejorna stod "lösa" i butik & kunde plockas & kännas på av kunden. Det här blev riktigt intressant & inläringstakten var hög. Från början plåtade man "allt", jag kom senare att styra över mot natur & idag är det just älg, rådjur & i viss mån fågel som gäller förutom att ta bilder på familjen i vår vardag. Nu är det mycket fokus på djuren, dock finns risk att beståndet minskar. Man märkte ett antal älgar för att följa & inventeringen gav en överdrivet hög dödlighet bland kalvar. I oktober 2013 drog man slutsatsen att kalvarna inte får i sig tillräckligt med näring pga klimatförändringarna. Hur som helst kräver det så klart tid & planering för att "få hem" bilder på dessa djur. Jag är även ansluten till Myra Bildarkiv. Se dig gärna omkring bland bilderna. Du ser bilden något större & bättre i kvalitét om du klickar rakt på. Bilder för privat bruk/utsmyckning kan såklart köpas av mig, samt åtar jag mig vissa uppdrag såsom bröllop, interörbilder. Du kan även läsa i min foto-blogg som du finner här http://www.fotosidan.se/blogs/dpblogg/index.htm ///Daniel

Utrustning

Från start användes Pentax. Var rejält biten på deras produkter & hoppades länge på att en ersättare till LX:en skulle komma. Husen som användes var totalt P30T, SFXN, Z1, 5 st ME, 2 st ME Super, 2 st LX med Motordrive & som avslutare ytterligare en Z1 då den tidigare lämnades ute i trädgården en mycket regning natt. Objektiven var 19/3,8, 24/2,8, 24/2, 35/2,8, 50/2, 50/1,7, 50/1,7, 50/1,4, 85/1,8 (mkt ovanlig), 100/2,8, 135/2,5, 70-200/4, 200/4, Novoflex 400/5,6, Tamron 400/4.
2005 var det dags att gå över till Nikon med F5, bytet kom inte en dag för tidigt, där finns de tekniska hjälpmedel jag behöver. Idag används D800E & D3s. På dom används 24/2.8, 15-30/2.8, Micro 602.8, 85/1.8, 105/1.4, 180/2.8, 300/4 eller 600/4.

Prislista

Efter användningsområde.

Bröllop; Ni är välkomna att kontakta mig med era planer! Tänk igenom något slags tidsschema för er dag som ni önskar ha fotograferad, olika "happenings" som är viktiga för er & vad ni vill använda bilderna till i slutändan. Då kan jag uppskatta tidsåtgång & antal bilder, samt redigeringstid för era bilder. För större bröllop kan det finnas möjlighet att ni har ytterligare en vass stillbildsfotograf på plats och/eller även en drönarpilot som kan göra överflyg med drönare i hög UHD-kvalitet. Det ger helt enkelt möjlighet att bättre täcka in evenemanget om ni så önskar. Välkomna!

Daniel Papic http://www.daniel-papic.fotosidan.se/

Ytterligare stillbildsfotograf kan finnas tillgänglig vid behov
Samt drönarpilot Anders Nilsson för rörliga klipp https://flygbilder.online/

EpostKontakt

Vid intresse av bilder så tar ni kontakt via mail - alternativt surfa till http://www.myra.eu